✓ Geschilderd met passie en gevoel✓ Elk schilderij een eigen verhaal✓ Veilig en eenvoudig betalen met iDEAL

Schildercursus / Tekencursus Amersfoort

Schilderworkshops / Tekenworkshops Amersfoort

Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende korte schildercursussen met acrylverf die ik geef. Zoals een korte schilderworkshop schildertechnieken, korte cursus kleuren mengen, cursus schilderen met acrylverf voor beginners en gevorderden en de cursus portret schilderen in Amersfoort. Tevens is de locatie goed bereikbaar vanuit Leusden, Hoevelaken, Baarn, Barneveld, Harderwijk, Bunschoten, Utrecht, Bilthoven, Den Dolder, Achterveld, Hilversum, Ermelo, Achterveld, Ermelo. 

Mijn korte schilderworkshops aan huis op mijn ruime zolderatelier zijn kleinschalig en daardoor gezellig en leerzaam. Voor de koffie, thee en wat lekkers wordt gezorgd. 

Locatie: Planciusstraat 29, Amersfoort.

Persoonlijke begeleiding staat voorop, zodat ieder op zijn eigen niveau verder kan groeien. Daardoor zijn mijn schildercursussen in Amersfoort door zowel beginners als gevorderden te volgen.

De cursussen bestaan uit 4 lessen (€90,-) of 6 lessen (€135,-); je schrijft je per cursusblok in. De prijs is inclusief het gebruik van materialen zoals papier, acrylverf, houtskool, pastel en pencelen. Het doek waarop je wilt schilderen neem je zelf mee en eventuele voorbeelden die je wilt naschilderen.

Elke cursusgroep, bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 personen, daarom is het raadzaam om u tijdig op te geven.

Sommige cursusdata hebben een hoofdthema, maar het is ook altijd mogelijk om tijdens deze lessen aan eigen werk te schilderen! Kijk verder op deze pagina voor uitgebreide info per cursus.

Nu ook te koop een ONLINE CURSUS AQUARELLEREN: KLIK HIER

En kijk eens op mijn YouTube kanaal voor gratis instructiefilmpjes en lessenKLIK HIER

Hoe geef ik me op voor een Tekencursus of Schildercursus?

Stuur me een mailtje met je naam, woonplaats, telefoonnummer. Geef daarnaast aan voor welke cursus en startdatum je je opgeeft. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk via de mail een bevestiging van je definitieve opgave. Wil je even overleggen? Bel me gerust 0612381141 of stuur een mail.

*Ivm de coronamaatrdegelen kan per cursus het maximum aantal cursisten per les dat ik mag laten deelnemen verschillen.

Geef je nu op via de mail onder vermelding van naam telefoonnummer en woonplaats en startdatum cursus.  Je ontvangt met de bevestiging van inschrijving het betaalverzoek voor de cursus. Na het overmaken van het cursusgeld is de deelname pas definitief. Tot 3 weken voor aanvang van de cursus is het mogelijk om kosteloos te annuleren.  Mocht er door coronamaatrdegelen een cursus uitgesteld worden; en kunt u daardoor niet deelnemen op de nieuwe data, dan worden de cursuskosten volledig terugbetaald . Val je zelf ivm met klachten uit; dan kan deze les op een later tijdstip worden ingehaald.

Geef je nu op via de mail: klik hier 

Mijn galerij van testimonials

Ria

Paar jaar terug eindelijk de stap genomen om op schilderles te gaan, had ik jaren eerder moeten doen natuurlijk. Elke keer weer is een nieuwe ontdekking van wat je allemaal kunt doen met verschillende materialen zoals b.v. acryl, krijt, houtskool, en technieken (sommige nooit gezien) Lida helpt je daar enthousiast bij maar laat je ook heel vrij. Als je na een les naar huis gaat ben ik helemaal ontspannen heerlijk is dat.

Gudy

Na een aantal workshops gevolgd te hebben bij Lida heb ik mij ook weer opgegeven voor een workshop in het najaar 2020. In de afgelopen workshops heb ik met plezier aan mijn schilderijen gewerkt en veel geleerd. In een ruim en licht atelier geeft Lida met veel aandacht voor iedereen de juiste tips en adviezen. Alle materialen zijn aanwezig waardoor je ook uitgedaagd wordt om eens een andere techniek te proberen. Steeds zie ik weer vooruitgang in mijn werk en stimuleert mij ook om thuis eens de kwast te pakken!
Ik kijk er naar uit om in het najaar weer te starten.

Desiree

Van Lida heb ik mijn eerste schilderlessen gehad. Ze creëert een ontspannen sfeer en stelt mensen van nature op hun gemak. Ze deelt nuttige informatie en geeft inspirerende tips. Ze herkent je kwaliteiten en knelpunten. Ze weet altijd iets positiefs over je of over je werk te benoemen, ook wanneer je zelf nog niet zo tevreden bent en je als beginner je eigen kwaliteiten nog niet kent. Hierdoor ga je er anders naar kijken; dit geeft nieuwe inzichten en zelfvertrouwen. Lida is kundig, enthousiast, flexibel, oplossingsgericht en bij de groep betrokken. Ze beschikt over goede coachende vaardigheden. Ik vind haar een heerlijke persoonlijkheid om les van te krijgen!

Henny

Al enige jaren volg ik de inspirerende schilder cursus door Lida Meines.
Mijn schildertechniek heeft zich snel ontwikkeld en ik geniet nog steeds van alle uitdagingen die het pallet van mogelijkheden met schilderen heeft. Door mijn interesse voor verschillende schilderstijlen heb ik veel steun gehad van de adviezen. Ik vind het vooral leerzaam dat je de technieken belicht aan de hand van voorbeelden, zoals schaduwwerking, lichtinval en de opzet van een schilderij. Volop persoonlijke aandacht, adviezen van verschillende mogelijkheden met aanpak voorbeelden

Peter

Naast de hartelijke ontvangst, koffie en koek opent Lida je ogen. Ze laat je dingen zien, welke je eerst niet zag.
Lida heeft kijk op kleur, vorm en samenhang van je schilderkunsten. Geeft positieve opbouwende kritiek. En als het helemaal niet meer gaat, weet ze met een paar schilderstreken er weer een volwaardig schilderij van te maken. En naast dit alles is het ook nog eens een beren gezellig samen bezig zijn.

Cursus schilderen en Tekenen

in Amersfoort

Sommige cursusdata hebben een hoofd thema; echter het is altijd mogelijk om in deze cursussen ook je eigen gang te gaan en niet aan het programma deel te nemen. Je krijgt gewoon de persoonlijke begeleiding in wat jij aan het maken bent. Wil je ontdekken of schilderen wat voor jou is? Dan kun je je ook inschrijven voor een cursus voor beginners. Wil je na de beginners cursus verder schilderen, dan kun je aansluiten bij een cursusblok voor ” beginners en gevorderden”, waar alle niveaus door elkaar zitten.

Een aangeboden cursusblok bestaat uit 4 lessen (€90,-) of 6 Lessen (€135,-)  Alle gebruik van materialen zoals papier en verf en pencelen is bij de prijs inbegrepen. Exclusief een doek; Deze neem je zelf mee.

Geef je nu op voor de maandelijkse NIEUWSBRIEF en krijg als eerste info over de verdere  jaarplanning en de laatste Youtube instructiefilmpjes met schilder tips en trucs. 

Mail je naam met als onderwerp nieuwsbrief als onderwerp nieuwsbrief; dan ontvang je deze in de mail: klik hier

Schildercursus voor beginners en gevorderden in Amersfoort

Tijdens deze cursus schilderen in Amersfoort geef ik tips en aanwijzingen om een mooi schilderij te maken. Doordat de groepjes klein zijn, maximaal 8 deelnemers, krijgt ieder persoonlijk de aandacht die nodig is in de cursus. U kunt eventueel aangeven waarin u verder in zou willen groeien en welke aandachtspunten u in de begeleiding zou willen zien.

Begeleiding op maat dus!De prijs is inclusief gebruik van materialen zoals verf/ pencelen/ tekenmaterialen en papier (uitgezonderd het doek; deze dient u zelf mee te nemen. Sommige cursusdata hebben een hoofdthema, maar het is ook altijd mogelijk om tijdens deze lessen aan eigen werk te schilderen!

Een aangeboden cursusblok bestaat uit 4 lessen (€90,-) of 6 Lessen (€135,-) 

LET OP: i.v.m. de huidige coronamaatregelen kan de ingangsdatum opschuiven.

Donderdag: 

 • 10.00-13.00:  27 jan & 3, 10, 17, 24 febr, 3 mrt (VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN)
 • 10.00-13.00:  10, 17, 24, 31 mrt,  7 april, 21 apr (PORTRETTEN) TEKENEN MET HOUTSKOOL & KRIJT)
 • Geef je op voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe cursusdata.

Vrijdag:

 • 10.00-13.00: 28 jan, 4, 11, 18, 25 febr, 4 mrt (VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN)
 • 14.00-17.00: 28 jan, 4, 11, 18, 25 febr, 4 mrt (VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN)
 • 10.00-13.00: 11, 18 25 mrt & 1, 8 , 22 apr (SCHILDEREN VOOR BEGINNERS) 
 • 14.00-17.00: 11, 18 25 mrt & 1, 8, 22 apr (VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN) 
 • Geef je op voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe cursusdata

Zaterdag:

 • 10.00-13.00: 29 jan & 5, 12, 19, 26 feb, 5 mrt (VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN) 
 • 14.00-17.00: 29 jan & 5, 12, 19, 26 feb, 5 mrt (PORTRETSCHILDEREN of TEKENEN)
 • 10.00-13.00: 12, 19, 26 mrt & 2, 9, 23 apr (KLEUREN MENGEN)
 • 14.00-17.00: 12, 19, 26 mrt & 2, 9, 23 apr (SCHILDEREN voor BEGINNERS)
 • Geef je op voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe cursusdata.

Geef je nu op via de mail onder vermelding van naam telefoonnummer en woonplaats en startdatum cursus: klik hier

Geef je op voor de nieuwsbrief door je naam te mailen met als onderwerp nieuwsbrief; dan ontvang je als eerste de nieuwe data voor nieuwe cursussen en mogelijkheid tot inschrijving.)

Cursus kleuren mengen in Amersfoort 

(In iedere cursus is ook vrij schilderen toegestaan)

Deze cursus is voor deelnemers die meer ervaring willen opbouwen in het kleuren mengen.

Goed kunnen schilderen begint bij het kunnen mengen van de juiste kleuren.
Een kleur bestaat uit verschillende kleurschakeringen: hoe bouw je de verschillende kleuren oranje, groen en paars op vanuit de basis kleuren.
Ook komt in deze lessenreeks het mengen van de huidskleur en verschillende nuances van zwart en wit naar voren.
Om grip op het kleuren mengen te krijgen moet je veel oefenen; dat is wat we in deze cursus doen.
Aan het einde van de cursus heb je een begin gemaakt met je kleurenboekje, waarmee je de gemengde kleuren ook makkelijk weer opnieuw kunt construeren.

 • les 1: basisuitleg over kleuren mengen: start kleurenboekje maken.
 • les 2: uitleg over mengen van zwart, grijs, wit en huidskleur.
 • les 3: uitleg van kleurwerking / koele en warme keuren / kleursterkte en opzet schilderij maken.
 • les 3, 4, (5 en 6): schilderij maken

Geef je nu op via de mail: klik hier

hoe meng je mooie kleuren

Cursus kleuren mengen / schilderen in Amersfoort €135,- 

 • Zaterdag 10.00-13.00: 12, 19, 26 mrt & 2, 9, 23  april (KLEUREN MENGEN)
 Geef je nu op via de mail: klik hier

 

portret schilderij in opdracht maken

Cursus Portretschilderen Amersfoort

 • Zaterdag 14.00-17.00: 29 jan & 5, 12, 19, 26 febr, 5 mrt. PORTRETTEN SCHILDEREN OF TEKENEN
 • Donderdag 10.00-13.00: 3, 10, 17, 24, 31 mrt & 7 april PORTRETTEN TEKENEN MET HOUTSKOOL & KRIJT €135,-
 • Geef je nu op via de mail: klik hier

Cursus Portretten schilderen of tekenen in Amersfoort €135,- 

(In iedere cursus is ook vrij schilderen toegestaan)

Deze cursus is bedoeld voor mensen die al enige ervaring met schilderen hebben en graag eens een portret willen schilderen.

In de lessen geef ik praktische tips om een portret te schilderen. Tips over de opzet, kleurgebruik en compositie.

Het is de bedoeling dat de cursist op de 1e dag de foto meeneemt van diegene die men wil schilderen en het doek waarop men wil schilderen
(Neem behalve de foto die je wilt schilderen, ook meerdere afbeeldingen mee van de persoon die je wilt portretteren).

Het is ook mogelijk om tijdens deze lessen aan ander werk te schilderen.

Klik hier om mijn filmpje van een ontwikkeling van een portret te kijken

Geef je nu op via de mail: klik hier

Cursus schilder-technieken in Amersfoort 

(In iedere cursus is ook vrij schilderen toegestaan) 
 

Tijdens deze schildercursus in Amersfoort, leer je verschillende technieken die je met acrylverf kunt toepassen. Voor zowel beginnend als gevorderde schilders is het een leerzame cursus omdat we experimenteren met de verschillende mogelijkheden van de acrylverf zelf en in combinatie met andere materialen. Daardoor ontstaan verrassende effecten.

 • Les 1: experimenteren met verschillende penseelhanteringen en schildermaterialen zoals penselen/paletmessen en dergelijke en met het mengen van kleuren.
 • Les 2: De aandacht is gericht op verschillende materialen die je aan de verf kunt toevoegen, zoals pasta’s en zand en richten we ons op het maken van structuren.
 • Les 3 en 4 (5 en 6): Je maakt in deze lessen een eindwerk, waarin je de technieken gebruikt die je het leukste vindt.

Tijdens deze lessen begeleid ik u en geef ik tips en aanwijzingen zodat u zich verder ontwikkelt op uw eigen, artistiek niveau.

Geef je nu op via de mail: klik hier

Cursus schilder-technieken in Amersfoort €135,- 

 • Planning : geef je op voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste de planning en de mogelijkheid om in te schrijven. Stuur een mail met als onderwerp nieuwsbrief.
 •  Geef je nu op via de mail: klik hier
online basis cursus aquarel

Online cursus aquarelleren nu €25,-

(Let op: dit betreft een online cursus) 
 

Altijd al eens een mooie aquarel willen maken? Maar weet je niet hoe je moet beginnen?

De online basis cursus Aquarel bestaat uit meerdere lessen, waarin de basis van deze techniek en materiaal wordt uitgelegd en je samen met mij mooie aquarellen kunt maken.

Zo leer ik je hoe je een aquarel opzet en leg ik je uit hoe je de maskeer-vloeistof kunt gebruiken. DOE JE MEE? 

Koop nu in de webshop: klik hier

 

Cursus (PORTRET) tekenen met houtskool en krijt in Amersfoort 

(In iedere cursus is ook vrij schilderen toegestaan) 
 
Tijdens deze cursus ontdek je het materiaal houtskool en krijt en de mogelijkheden om daarmee mooie tekeningen te maken.
 • Les 1 Ontdekken van het materiaal houtskool middels kleine oefeningen.
 • Les 2 Tekenen met schaduwen.
 • Les 3 en 4 Het maken van tekening(en) naar eigen voorbeeld. 
 • Zaterdag 14.00-17.00: 29 jan & 5, 12, 19, 26 feb, 5 mrt (PORTRETSCHILDEREN of TEKENEN)
 • Donderdag 10.00-13.00: 3, 10, 17, 24, 31 mrt & 7 april (PORTRETTEN) TEKENEN MET HOUTSKOOL & KRIJT €135,-
 •  Geef je nu op via de mail: klik hier
cursus tekenen met houtskool en krijt
Cart
 • No products in the cart.