Schildercursus / Tekencursus Amersfoort

Schilderworkshops / Tekenworkshops Amersfoort

Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende korte schildercursussen en creatieve workshops, die ik geef. Zoals een workshop schildertechnieken, workshop kleuren mengen, cursus schilderen met acrylverf of Cobra olieverf op waterbasis voor beginners en gevorderden en de workshop of cursus portret schilderen in Amersfoort (ook zijn de schilderlessen op deze locatie goed bereikbaar vanuit Leusden, Hoevelaken, Baarn, Barneveld, Harderwijk, Bunschoten, Utrecht, Bilthoven, Den Dolder, Soest, Woudenberg, Achterveld, Hilversum, Ermelo, Achterveld, Ermelo, Amsterdam, Doorn, Almere, Zwolle, Spakenburg, Putten, Apeldoorn, Scherpenzeel). 

Mijn korte schildercursussen en creatieve workshops op mijn ruime zolder atelier in Amersfoort zijn kleinschalig, gezellig en leerzaam en worden gegeven op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Persoonlijke begeleiding staat voorop, zodat ieder op zijn eigen niveau verder kan groeien. Daardoor zijn mijn schildercursussen in Amersfoort door zowel beginners als gevorderden te volgen.

De korte lesblokken bestaan uit 4 lessen (€95,-) of 6 lessen (€142,50,-). Je schrijft je per cursusblok in. Maximaal 8 personen, daarom is het raadzaam om u tijdig op te geven.

Locatie: Planciusstraat 29, Amersfoort.

Hoe geef ik me op voor een korte Tekencursus of Schildercursus / creatieve workshop in Amersfoort?

Je kunt tegenwoordig direct via deze website boeken

Twee weken voor aanvang van de cursus krijg je van mij nog de nadere info over parkeren en dergelijke.

 Tot 3 weken voor aanvang van de cursus is het mogelijk om kosteloos te annuleren.  Daarna wordt de helft van het cursusgeld in rekening gebracht.

Geef je nu op: klik hier 

Maxime Pieters
Maxime Pieters
2023-09-01
We hebben een ontzettend leuke workshop gezichten schilderen gevolgd bij Lida Meines. We werden heel gastvrij ontvangen. Hapjes en drankjes stonden voor ons klaar. In 3 uur tijd hadden op een leeg canvas een gezicht/portret geschilderd. Met heldere uitleg en praktische tips leerden we hoe we de basis van een gezicht opbouwden. Van houtskool schets tot schilderen op het doek. Echt een aanrader voor iedereen die graag creatief bezig is! Bedankt Lida voor een hele leuke middag!
lies visser
lies visser
2023-08-18
Leuke en leerzame schilderlessen in een fijne sfeer
Paula Hertogh
Paula Hertogh
2023-04-03
Afgelopen zondag een hele leuke workshop 'Schilderen met paletmes' gevolgd bij Lida. Veel geleerd (wat is dat eigenlijk moeilijk!). Lida geeft altijd weer goede tips in een ontspannen sfeer in haar atelier.
Anja Schuerman
Anja Schuerman
2023-04-02
Kleinschalig, gezellig, leerzaam en wat ik vooral ook heel prettig vind dat je cursussen hebt van 4 middagen of een hele dag. Zo heb je portretschilderen, schilderen met olieverf of een cursus paletschilderen. Deze laatste heb ik vandaag gevolgd! Wat een leuke dag. Er zijn cursussen doordeweeks maar ook op zaterdag of zondag. Ik vind het echt een aanrader! Lida helpt je heel goed maar geeft je daarnaast ook alle vrijheid! Doen!
Michaela Caspel
Michaela Caspel
2023-03-04
Ben niet helemáál een beginner, maar vond het toch belangrijk wat gestructureerder om te leren gaan met mijn palet. Daarom onlangs de workshop kleuren mengen bij Lida gevolgd. Mooi atelier op zolder, ongedwongen sfeer gedurende de dag en ik merk dat best al het een en ander van wat ik bij Lida geleerd heb in praktijk breng!
Eddy Middel
Eddy Middel
2023-03-04
Superleuke workshop vogelschilderij maken gehad. Lida is een professional die haar vak verstaat. Op een plezierige manier begeleidt ze je rustig en respectvol in het schilderproces. Ze haalt het beste in je naar boven. We hebben genoten. Bedankt Lida, tot een volgende keer! Jolanda en Louise
Michiel Löschner
Michiel Löschner
2023-03-03
Gezellige en leuke workshop onder deskundige begeleiding. Aanrader!
Bea Hulleman - van Veen
Bea Hulleman - van Veen
2023-02-19
Aanrader! Superleuke workshop portret schilderen. Goede docent, duidelijke instructies. Veel geleerd.
Nicole Weddepohl
Nicole Weddepohl
2023-01-29
Super leuke workshop gehad vandaag. Lida legt alles goed uit en heeft goede tips hoe verder te gaan als je vast dreigt te lopen. Zeker een aanrader
Hans
Hans
2022-12-18
Goede uitleg, prettige accommodatie en verzorging, goede sfeer. Voor herhaling vatbaar!

Creatieve workshops schilderen en tekenen in Amersfoort 

 • EEN VOGELSCHILDERIJ MAKEN
 • WORKSHOP EEN (HUIS)DIEREN TEKENEN MET HOUTSKOOL EN KRIJT
 • INTRODUCTIE WORKSHOP SCHILDEREN MET COBRA OLIEVERF OP WATERBASIS
 • SCHILDEREN MET PALETMES,  PASTA EN GEL
 • WORKSHOP PORTRET SCHILDEREN
 • WORKSHOP HOE MAAK IK EEN GEWASSEN INKT TEKENING MET OOST-INDISCHE INKT
 • Geef je nu op: klik hier

Schildercursussen voor beginners en gevorderden in Amersfoort

ACRYL SCHILDEREN VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN:

De prijs is inclusief gebruik van materialen zoals acrylverf/ pencelen/ tekenmaterialen en papier. Doekjes zijn aan te schaffen in het atelier.

Najaarsplanning volgt deze zomer

NIEUWSBRIEF: Krijg als eerste info over de verdere jaarplanning en de laatste Youtube instructiefilmpjes met tips en trucs om nog mooier te schilderen.  Stuur een mail met als onderwerp nieuwsbrief; dan ontvang je deze in de mail: klik hier

 • donderdag
 • 10.00-13.00
 • 14.00-17.00
 • vrijdag
 • 10.00-13.00
 • 14.00-17.00
 • zaterdag
 • 10.00-13.00

CURSUS SCHILDEREN MET OLIEVERF OP WATERBASIS 

In deze cursus neem jezelf de olieverf en penselen mee. Tegen het aantrekkelijke tarief van 30 euro kun je een startset cobra olieverf op waterbasis aanschaffen. Ook zijn er doekjes te koop in het atelier.

 • woensdag
 • 10.00-13.00
 • zaterdag 
 • 14.00-17.00

Geef je nu op: klik hier

 

 Workshop kleuren mengen in Amersfoort 

In deze dagworkshop kleurenmengen leer ik je de basisbeginselen van het kleuren mengen en de kleurwerking en kleurenleer. Zo leer je hoe je mooie kleuren kunt mengen en deze ook makkelijk weer opnieuw kunt mengen. Tevens leg ik je uit hoe een kleurenboekje werkt. Een kleurenboekje is een handig naslagwerk waarin je makkelijk kunt terugvinden met welke basiskleuren je een bepaalde keur kunt mengen

 • De workshop is inclusief mijn zelf ontworpen kleurenboekje in het handzame A5 formaat, zodat je deze makkelijk kunt meenemen.
 • Inclusief gebruik van tekenmaterialen en acrylverf en de online cursus met bijbehorende kleurenboekje t.w.v 25,-.
 • Geef je nu op : klik hier
maak je eigen kleuren boekje en leer kleuren mengen

 

leren kleuren mengen

Online cursus kleuren mengen inclusief kleurenboekje om zelf te maken €25,-

Vind jij kleuren mengen lastig? Bij bestelling van deze online cursus ontvang je van mij een kleurenboekje om zelf te maken. Dit word je eigen handig naslagwerk om makkelijker en sneller kleuren (opnieuw) te mengen. Met de verschillende oefeningen en uitleg in de online filmpjes leer je DE basis van kleurwerking en het kleuren mengen, die je nodig hebt om met mooie kleuren te kunnen schilderen. Zo spaar je veel verf en tijd uit en bellen je meer plezier aan het schilderen.

Het handzame kleurenboekje is op A5 formaat, zodat je deze makkelijk kunt gebruiken in je atelier of kunt meenemen naar de cursus die je volgt.

Koop nu in de webshop: klik hier

portret schilderij in opdracht maken

Dagworkshop Portretschilderen met Acrylverf in Amersfoort

 • Losse workshop PORTRET MAKEN met acrylverf
 • Op deze dag leer ik je hoe je een portret opzet en waar je op moet letten, tijdens het maken van een portret.  We werken naar een foto.
 • Inclusief het gebruik van acrylverf en tekenmaterialen en canvas 40x50cm/papier.
 • Geef je nu op: klik hier

Losse workshop Schilderen met paletmes, pasta en gel

 • In deze losse workshop kun je experimenteren met paletmes en de schildermediums pasta en gel, waarmee je de verf dikker kunt maken. Je kunt zelf een foto meenemen die je als inspiratie kunt gebruiken voor je schilderij.
 • Inbegrepen zijn een canvas van 40×50 en het gebruik van de materialen in het atelier zoals paletmessen, pasta en gel.
 • Geef je nu op: klik hier

 

online basis cursus aquarel

Online cursus aquarelleren voor beginners €25,-

(Let op: dit betreft een online cursus) 
Altijd al eens een mooie aquarel willen maken? Maar weet je niet hoe je moet beginnen?De online basis cursus Aquarel bestaat uit meerdere lessen, waarin de basis van deze techniek en materiaal wordt uitgelegd en je samen met mij mooie aquarellen kunt maken. Zo leer ik je hoe je een aquarel opzet en leg ik je uit hoe je de maskeer-vloeistof kunt gebruiken. DOE JE MEE?  

Of doe mee met de workshop aquarelleren in Amersfoort op zondag 19 februari en ontvang na deelname de online cursus gratis. Kijk verderop op deze pagina.

Leuke workshop dieren tekenen met houtskool en krijt in Amersfoort 

In deze workshop gaan we samen een dier tekenen met houtskool en krijt. Omdat dit materiaal grover en makkelijk is om mee te tekenen, heb je al snel een mooi resultaat. Door met de techniek van houtskool en krijt te werken leer je meteen ook beter kijken naar licht en donker en schaduwpartijen. Dit is een mooie basis voor je verdere tekeningen en schilderijen. 

 • Inclusief gebruik materiaal zoals papier, houtskool en krijt
 • Je kunt ook werken op een canvasboard maat 60×80 verkrijgbaar in het atelier voor 15,-.
 • Geef je nu op: klik hier
cursus tekenen met houtskool en krijt
workshop olieverf op waterbasis

Cursus schilderen met Olieverf op waterbasis in Amersfoort

In deze cursus leer je Alla Prima werken: dat betekent dat je nat in nat werkt. Omdat de verf heel langzaam droogt, kun je lang in de verf rommelen en mooie overgangen maken. Daardoor werkt deze techniek heel anders dan de sneldrogende acrylverf .

Liever een losse workshop? Kijk onderaan deze pagina.

 • woensdag 10.00-13.00
 • zaterdag 14.00-17.00  
 • Voor deze cursus neem je zelf je cobraverf mee en pencelen. De startset met 12 basiskleuren en een flesje medium is te koop in het atelier voor 30,- (prijs 2023)
 • Het is deze cursus alleen toegestaan om met olieverf op waterbasis te werken.
 • Let op: de droogtijd is ongeveer 3 weken van deze verf, tijdens het vervoer is een platte doos handig waar je doek in past.
 • Je kunt in elke les een nieuw schilderijtje maken als je je beperkt tot kleinere formaten (max 30x40cm).
 • Geef je nu op: klik hier 
wil jij ook een mooi schilderij maken kom dan naar deze leuke workshop in amersfoort

VOGELSCHILDERIJ

In deze korte workshop acrylverf voor beginners leer ik je hoe je een afbeelding van een vogel  kunt vergroten naar het formaat 40×40 cm. je leert van mij de basistechniek van het schilderen met acrylverf. heb je al vaker geschilderd, dan zul je in deze workshops nog leuke tips krijgen waardoor je schilderijen nog mooier worden.

Zo neem je allemaal een leuk schilderij mee naar huis die je op kunt hangen.

Inclusief gebruik van tekenmaterialen en verf en een canvas board van 40x40cm.

hoe maak ik een gewassen inkt tekening met oostindisch inkt

SCHILDEREN MET OOST-INDISCHE INKT

In deze workshop inkt leer je de basis van het maken van een gewassen inkttekening / schilderen met Oost-Indische inkt.

Inclusief gebruik van inkt / penselen en papier. 

gezellige en creatieve workshop portretten schilderen in Amersfoort

PORTRET SCHILDEREN VOOR BEGINNERS: 

In deze dagworkshop leer ik je hoe je een portret opzet in houtskool en acrylverf en waar je op moet letten, tijdens het maken van een portret.  We werken naar een foto. 

Inclusief gebruik van tekenmaterialen en acrylverf en canvas / canvas board 40x50cm.

wanneer gebruik ik pasta of gel om mijn verf dikker te maken workshop schildertechnieken

SCHILDEREN met acrylverf MET PALETMES, PASTA EN GEL

In deze losse workshop kun je experimenteren met paletmes en de schildermediums pasta en gel, waarmee je de verf veel dikker kunt maken. Je kunt zelf een foto meenemen die je als inspiratie kunt gebruiken voor je schilderij.

Inclusief een canvas van 40×50 en het gebruik van de materialen in het atelier zoals paletmessen, pasta en gel.

cursus je huis-dier tekenen in Amersfoort

EEN DIER MET HOUTSKOOL EN KRIJT:

In deze workshop leer je een dier tekenen met houtskool en krijt. Omdat dit materiaal grover en makkelijk is om mee te tekenen, heb je al snel een mooi resultaat. 

Inclusief gebruik materiaal zoals papier, houtskool en krijt.

workshop aquarelleren cursus amersfoort hoevelaken leusden almere zwolle zutphen apeldoorn utrecht amsterdam nijkerk

AQUARELLEREN voor beginners

Een leuke dag workshop om kennis te maken met het aquarelleren. We beginnen met kleine oefeningen en het opspannen van papier. Daarna maken we een mooie aquarel. Zo kun je ontdekken of deze techniek bij jou past.

Inclusief gebruik materiaal en na afloop ontvang je de online aquarel cursus (t.w.v. 25,-) zodat je thuis nog verder kunt oefenen.

 

leren schilderen met olieverf op waterbasis merk cobra in amersfoort, leusden, barneveld, nijkerk, apeldoorn, hilversum almereINTRODUCTIE OLIEVERF OP WATERBASIS

Je maakt kennis met de nat in nat techniek, zodat je in 1 workshop een mooi schilderijtje kunt maken. In het eerste uur maken we met elkaar kennis en leg ik wat theorie uit over dit materiaal en maken een klein proefschilderijtje. Daarna maken we op het canvas board een schilderij naar eigen voorbeeld. 

Inclusief het gebruik van verf een klein oefen canvasboard en een canvasboard  van 30x40cm

In het atelier kun je een startset aanschaffen met 12 kleuren van 20ml zodat je zelf thuis verder kunt schilderen

Scroll naar boven
Online
Lidameines.nl X

Lida Meines

Hallo, welkom bij lidameines.nl. Mijn naam is Lida en ik deel graag mijn passie en jarenlange ervaring met jou, zodat je nog mooier leert tekenen en schilderen.

Heb je vragen over een schildercursus? Schroom niet en gebruik Whatsapp om mij een berichtje te sturen.