Schildercursus / Tekencursus Amersfoort

Schilderworkshops / Tekenworkshops Amersfoort

Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende korte schildercursussen en creatieve workshops, die ik geef. Zoals een workshop schildertechnieken, workshop kleuren mengen, cursus schilderen met acrylverf of Cobra olieverf op waterbasis voor beginners en gevorderden en de workshop of cursus portret schilderen in Amersfoort (ook zijn de schilderlessen op deze locatie goed bereikbaar vanuit Leusden, Hoevelaken, Baarn, Barneveld, Harderwijk, Bunschoten, Utrecht, Bilthoven, Den Dolder, Soest, Woudenberg, Achterveld, Hilversum, Ermelo, Achterveld, Ermelo, Amsterdam, Doorn, Almere, Zwolle, Spakenburg, Putten, Apeldoorn, Scherpenzeel). 

Mijn korte schildercursussen en creatieve workshops op mijn ruime zolder atelier in Amersfoort zijn kleinschalig, gezellig en leerzaam en worden gegeven op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Persoonlijke begeleiding staat voorop, zodat ieder op zijn eigen niveau verder kan groeien. Daardoor zijn mijn schildercursussen in Amersfoort door zowel beginners als gevorderden te volgen.

De korte lesblokken bestaan uit 4 lessen (€95,-) of 6 lessen (€142,50,-). Je schrijft je per cursusblok in. Maximaal 8 personen, daarom is het raadzaam om u tijdig op te geven.

Locatie: Planciusstraat 29, Amersfoort.

 

Hoe geef ik me op voor een korte Tekencursus of Schildercursus / creatieve workshop in Amersfoort?

Stuur me een mailtje met je naam, woonplaats, telefoonnummer. Geef daarnaast aan voor welke cursus / workshop en startdatum je je opgeeft. Wil je even overleggen? Bel me gerust 0612381141 of stuur een mail.

Je ontvangt een bevestiging van inschrijving en factuur. Na het overmaken van het cursusgeld is de deelname pas definitief. Tot 3 weken voor aanvang van de cursus is het mogelijk om kosteloos te annuleren.  Daarna wordt de helft van het cursusgeld in rekening gebracht.

Geef je nu op via de mail: klik hier 

Mijn galerij van testimonials

Ria

Paar jaar terug eindelijk de stap genomen om op schilderles te gaan, had ik jaren eerder moeten doen natuurlijk. Elke keer weer is een nieuwe ontdekking van wat je allemaal kunt doen met verschillende materialen zoals b.v. acryl, krijt, houtskool, en technieken (sommige nooit gezien) Lida helpt je daar enthousiast bij maar laat je ook heel vrij. Als je na een les naar huis gaat ben ik helemaal ontspannen heerlijk is dat.

Gudy

Na een aantal workshops gevolgd te hebben bij Lida heb ik mij ook weer opgegeven voor een workshop in het najaar 2020. In de afgelopen workshops heb ik met plezier aan mijn schilderijen gewerkt en veel geleerd. In een ruim en licht atelier geeft Lida met veel aandacht voor iedereen de juiste tips en adviezen. Alle materialen zijn aanwezig waardoor je ook uitgedaagd wordt om eens een andere techniek te proberen. Steeds zie ik weer vooruitgang in mijn werk en stimuleert mij ook om thuis eens de kwast te pakken!
Ik kijk er naar uit om in het najaar weer te starten.

Desiree

Van Lida heb ik mijn eerste schilderlessen gehad. Ze creëert een ontspannen sfeer en stelt mensen van nature op hun gemak. Ze deelt nuttige informatie en geeft inspirerende tips. Ze herkent je kwaliteiten en knelpunten. Ze weet altijd iets positiefs over je of over je werk te benoemen, ook wanneer je zelf nog niet zo tevreden bent en je als beginner je eigen kwaliteiten nog niet kent. Hierdoor ga je er anders naar kijken; dit geeft nieuwe inzichten en zelfvertrouwen. Lida is kundig, enthousiast, flexibel, oplossingsgericht en bij de groep betrokken. Ze beschikt over goede coachende vaardigheden. Ik vind haar een heerlijke persoonlijkheid om les van te krijgen!

Henny

Al enige jaren volg ik de inspirerende schilder cursus door Lida Meines.
Mijn schildertechniek heeft zich snel ontwikkeld en ik geniet nog steeds van alle uitdagingen die het pallet van mogelijkheden met schilderen heeft. Door mijn interesse voor verschillende schilderstijlen heb ik veel steun gehad van de adviezen. Ik vind het vooral leerzaam dat je de technieken belicht aan de hand van voorbeelden, zoals schaduwwerking, lichtinval en de opzet van een schilderij. Volop persoonlijke aandacht, adviezen van verschillende mogelijkheden met aanpak voorbeelden

Peter

Naast de hartelijke ontvangst, koffie en koek opent Lida je ogen. Ze laat je dingen zien, welke je eerst niet zag.
Lida heeft kijk op kleur, vorm en samenhang van je schilderkunsten. Geeft positieve opbouwende kritiek. En als het helemaal niet meer gaat, weet ze met een paar schilderstreken er weer een volwaardig schilderij van te maken. En naast dit alles is het ook nog eens een beren gezellig samen bezig zijn.

Annemarie

Sinds een jaar of vijf volg ik met enige regelmaat een schildercursus bij Lida Meines. Het fijne van schilderen bij haar vind ik dat je niet gebonden bent aan een vooraf vastgesteld programma. Soms geeft ze aan een schilderblok wel een thema mee, maar je kunt ook altijd zelf kiezen wat je wilt maken. Je krijgt vervolgens goede tips bij de knelpunten die je tegenkomt. Voor mij een heel plezierige manier van werken. 

Toen in Coronatijd de lessen moesten stoppen, is Lida gaan zoeken naar alternatieven om toch contact te houden met de cursisten. Zo maakte ze (youtube)filmpjes over bepaalde schildertechnieken, gaf ze voor wie dat wilde schilderopdrachten voor thuis, en konden we via de app ondersteuning krijgen als je bij het schilderen thuis vastliep. Ook organiseerde ze een schilderwedstrijd. Het is tekenend voor haar enthousiasme dat ze steeds weer iets nieuws probeert en ontwikkelt en dit ook met haar cursisten deelt. Heel inspirerend! 

Daarbij nog een fijn, licht atelier (én goede catering), waar alle materialen voorhanden zijn, en iedereen in een ontspannen sfeer voldoende aandacht krijgt, van iemand die duidelijk plezier heeft in wat ze doet.
Kortom, als je van schilderen houdt, is dit zeker een plek om steeds weer naar terug te komen. 

Paulien

Vorig jaar heb ik een mooi schilderij met hierop een hertje van Lida Meines gekocht.
De sfeer en kleuren spraken me erg aan en pasten super goed in ons interieur.
Het is een echte eye catcher in de woonkamer.

Rina

Afgelopen zaterdag een leuke workshop schilderen gevolgd bij Lida Meines. Geleerd om in verschillende lagen te schilderen waardoor je mooie effecten krijgt! Verder was het een fijne sfeer en veel geleerd van Lida! Een aanrader! schilderij naar een landschapsschilderij van Mondriaan.

Creatieve workshops schilderen en tekenen in Amersfoort 

 • EEN VOGELSCHILDERIJ MAKEN: Vrijdag 3 maart: 10.30-14.30 / 50,-  (inclusief gebruik canvasboard 40x40cm) VOL
 • WORKSHOP EEN (HUIS)DIEREN TEKENEN MET HOUTSKOOL EN KRIJT: Zaterdag 4 maart: 10.30-15.30 uur/ 50,- (Inclusief gebruik papier en krijt/verf) 
 • INTRODUCTIE WORKSHOP SCHILDEREN MET COBRA OLIEVERF OP WATERBASIS: Zondag 5 maart: 10.30-16.30 / 80,- (inclusief gebruik olieverf, klein oefen canvasboard  en canvasboard 30x40cm). 
 • SCHILDEREN MET PALETMES,  PASTA EN GEL: Zondag 2 april 10.30-16.30/ 90,- (inclusief gebruik verf, de mediums pasta en gel en canvas 40×50)
 • WORKSHOP PORTRET SCHILDEREN: Zaterdag 15 april: 10.30-16.30 / 80,- (Inclusief canvas 40x50cm en gebruik verf).
 • WORKSHOP HOE MAAK IK EEN GEWASSEN INKT TEKENING MET OOST-INDISCHE INKT: Zondag 16 april 10.30-16.30 uur 80,- 
 • Uitgebreide info volgt hieronder op de pagina.
 • Najaarsplanning volgt deze zomer.

Schildercursussen voor beginners en gevorderden in Amersfoort

ACRYL SCHILDEREN VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN:

De prijs is inclusief gebruik van materialen zoals acrylverf/ pencelen/ tekenmaterialen en papier. Doekjes zijn aan te schaffen in het atelier.

Najaarsplanning volgt deze zomer

NIEUWSBRIEF: Krijg als eerste info over de verdere jaarplanning en de laatste Youtube instructiefilmpjes met tips en trucs om nog mooier te schilderen.  Stuur een mail met als onderwerp nieuwsbrief; dan ontvang je deze in de mail: klik hier

 • donderdag
 • 10.00-13.00: 9, 16, 23, 30 maart, 6, 13 april / 142,50 (vol)
 • 14.00-17.00: 9, 16, 23, 30 maart, 6, 13 april / 142,50 (vol)
 • vrijdag
 • 10.00-13.00: 10, 17, 24, 31 maart, 7, 14 april / 142,50 (vol)
 • 14.00-17.00: 10, 17, 24, 31 maart, 7, 14 april / 142,50 (vol)
 • zaterdag
 • 10.00-13.00: 11, 18, 25 maart, 1 april / 95,- (vol)

CURSUS SCHILDEREN MET OLIEVERF OP WATERBASIS 

In deze cursus neem jezelf de olieverf en penselen mee. Tegen het aantrekkelijke tarief van 30 euro kun je een startset cobra olieverf op waterbasis aanschaffen. Ook zijn er doekjes te koop in het atelier.

 • woensdag
 • LET OP GEWIJZIGDE DAGEN: 10.00-13.00: 8, 15, 22, 29 maart 5&12 april  / 142,50 + eigen materiaal (vol)
 • zaterdag 
 • 14.00-17.00: 11, 18, 25 maart, 1 april / 95,- + eigen materiaal

Geef je nu op via de mail onder vermelding van naam, telefoonnummer en woonplaats en startdatum cursus: klik hier

 

 Workshop kleuren mengen in Amersfoort 

In deze dagworkshop kleurenmengen leer ik je de basisbeginselen van het kleuren mengen en de kleurwerking en kleurenleer. Zo leer je hoe je mooie kleuren kunt mengen en deze ook makkelijk weer opnieuw kunt mengen. Tevens leg ik je uit hoe een kleurenboekje werkt. Een kleurenboekje is een handig naslagwerk waarin je makkelijk kunt terugvinden met welke basiskleuren je een bepaalde keur kunt mengen

 • De workshop is inclusief mijn zelf ontworpen kleurenboekje in het handzame A5 formaat, zodat je deze makkelijk kunt meenemen.
 • Datum najaar volgt nog 10.30-16.30 / 80,-  
 • Inclusief gebruik van tekenmaterialen en acrylverf en de online cursus met bijbehorende kleurenboekje t.w.v 25,-.
 • Geef je nu op via de mail: klik hier
maak je eigen kleuren boekje en leer kleuren mengen

 

leren kleuren mengen

Online cursus kleuren mengen inclusief kleurenboekje om zelf te maken €25,-

Vind jij kleuren mengen lastig? Bij bestelling van deze online cursus ontvang je van mij een kleurenboekje om zelf te maken. Dit word je eigen handig naslagwerk om makkelijker en sneller kleuren (opnieuw) te mengen. Met de verschillende oefeningen en uitleg in de online filmpjes leer je DE basis van kleurwerking en het kleuren mengen, die je nodig hebt om met mooie kleuren te kunnen schilderen. Zo spaar je veel verf en tijd uit en bellen je meer plezier aan het schilderen.

Het handzame kleurenboekje is op A5 formaat, zodat je deze makkelijk kunt gebruiken in je atelier of kunt meenemen naar de cursus die je volgt.

Koop nu in de webshop: klik hier

portret schilderij in opdracht maken

Dagworkshop Portretschilderen met Acrylverf in Amersfoort

Zaterdag 16 april: 10.30-16.30 2023 / 80,- 

 • Losse workshop PORTRET MAKEN met acrylverf
 • Op deze dag leer ik je hoe je een portret opzet en waar je op moet letten, tijdens het maken van een portret.  We werken naar een foto.
 • Inclusief het gebruik van acrylverf en tekenmaterialen en canvas 40x50cm/papier.
 • Geef je nu op via de mail: klik hier

Losse workshop Schilderen met paletmes, pasta en gel

 • Zondag 2 april 10.30-16.30 / 90,-
 • In deze losse workshop kun je experimenteren met paletmes en de schildermediums pasta en gel, waarmee je de verf dikker kunt maken. Je kunt zelf een foto meenemen die je als inspiratie kunt gebruiken voor je schilderij.
 • Inbegrepen zijn een canvas van 40×50 en het gebruik van de materialen in het atelier zoals paletmessen, pasta en gel.
 • Geef je nu op via de mail: klik hier

 

online basis cursus aquarel

Online cursus aquarelleren voor beginners €25,-

(Let op: dit betreft een online cursus) 
Altijd al eens een mooie aquarel willen maken? Maar weet je niet hoe je moet beginnen?De online basis cursus Aquarel bestaat uit meerdere lessen, waarin de basis van deze techniek en materiaal wordt uitgelegd en je samen met mij mooie aquarellen kunt maken. Zo leer ik je hoe je een aquarel opzet en leg ik je uit hoe je de maskeer-vloeistof kunt gebruiken. DOE JE MEE?  

 

Of doe mee met de workshop aquarelleren in Amersfoort op zondag 19 februari en ontvang na deelname de online cursus gratis. Kijk verderop op deze pagina.

 

Leuke workshop dieren tekenen met houtskool en krijt in Amersfoort 

In deze workshop gaan we samen een dier tekenen met houtskool en krijt. Omdat dit materiaal grover en makkelijk is om mee te tekenen, heb je al snel een mooi resultaat. Door met de techniek van houtskool en krijt te werken leer je meteen ook beter kijken naar licht en donker en schaduwpartijen. Dit is een mooie basis voor je verdere tekeningen en schilderijen. 

 • Zaterdag 4 maart  
 • 10.30-15,30 / 50,-
 • Inclusief gebruik materiaal zoals papier, houtskool en krijt
 • Je kunt ook werken op een canvasboard maat 60×80 verkrijgbaar in het atelier voor 15,-.
 • Geef je nu op via de mail: klik hier
cursus tekenen met houtskool en krijt
workshop olieverf op waterbasis

Cursus schilderen met Olieverf op waterbasis in Amersfoort

In deze cursus leer je Alla Prima werken: dat betekent dat je nat in nat werkt. Omdat de verf heel langzaam droogt, kun je lang in de verf rommelen en mooie overgangen maken. Daardoor werkt deze techniek heel anders dan de sneldrogende acrylverf .

Liever een losse workshop? Kijk onderaan deze pagina.

 • woensdag
 • 10.00-13.00: 15, 29 maart, 12 , 26 april, 10, 24 mei /142,50 (vol) 
 • zaterdag 
 • 14.00-17.00: 11, 18, 25 maart, 1 april / 95,-  
 • Voor deze cursus neem je zelf je cobraverf mee en pencelen. De startset met 12 basiskleuren en een flesje medium is te koop in het atelier voor 30,- (prijs december 2022).
 • Het is deze cursus alleen toegestaan om met olieverf op waterbasis te werken.
 • Let op: de droogtijd is ongeveer 3 weken van deze verf, tijdens het vervoer is een platte doos handig waar je doek in past.
 • Je kunt in elke les een nieuw schilderijtje maken als je je beperkt tot kleinere formaten (max 30x40cm).
 • Geef je nu op via de mail: klik hier 
wil jij ook een mooi schilderij maken kom dan naar deze leuke workshop in amersfoort

VOGELSCHILDERIJ

In deze korte workshop acrylverf voor beginners leer ik je hoe je een afbeelding van een vogel  kunt vergroten naar het formaat 40×40 cm. je leert van mij de basistechniek van het schilderen met acrylverf. heb je al vaker geschilderd, dan zul je in deze workshops nog leuke tips krijgen waardoor je schilderijen nog mooier worden.

Zo neem je allemaal een leuk schilderij mee naar huis die je op kunt hangen.

Vrijdag 3 maart 10.30-15.30/50,- (vol)

Datum najaar volgt nog.

Inclusief gebruik van tekenmaterialen en verf en een canvas board van 40x40cm.

 •  Geef je nu op via de mail: klik 
hoe maak ik een gewassen inkt tekening met oostindisch inkt

SCHILDEREN MET OOST-INDISCHE INKT

In deze workshop inkt leer je de basis van het maken van een gewassen inkttekening / schilderen met Oost-Indische inkt.

Zondag 16 april 10.30-16.30 / 80,-

Inclusief gebruik van inkt / penselen en papier. 

PORTRET SCHILDEREN VOOR BEGINNERS: 

In deze dagworkshop leer ik je hoe je een portret opzet in houtskool en acrylverf en waar je op moet letten, tijdens het maken van een portret.  We werken naar een foto. 

Inclusief gebruik van tekenmaterialen en acrylverf en canvas / canvas board 40x50cm.

Zaterdag 16 april: 10.30-16.30 /80,-

wanneer gebruik ik pasta of gel om mijn verf dikker te maken workshop schildertechnieken

SCHILDEREN met acrylverf MET PALETMES, PASTA EN GEL

In deze losse workshop kun je experimenteren met paletmes en de schildermediums pasta en gel, waarmee je de verf veel dikker kunt maken. Je kunt zelf een foto meenemen die je als inspiratie kunt gebruiken voor je schilderij.

Zondag 2 april 10.30-16.30 / 90,-

Inclusief een canvas van 40×50 en het gebruik van de materialen in het atelier zoals paletmessen, pasta en gel.

cursus je huis-dier tekenen in Amersfoort

EEN DIER MET HOUTSKOOL EN KRIJT:

In deze workshop leer je een dier tekenen met houtskool en krijt. Omdat dit materiaal grover en makkelijk is om mee te tekenen, heb je al snel een mooi resultaat. 

Zaterdag 4 maart 2023 10.30-15.30, 50,-

Inclusief gebruik materiaal zoals papier, houtskool en krijt.

workshop aquarelleren cursus amersfoort hoevelaken leusden almere zwolle zutphen apeldoorn utrecht amsterdam nijkerk

AQUARELLEREN voor beginners

Een leuke dag workshop om kennis te maken met het aquarelleren. We beginnen met kleine oefeningen en het opspannen van papier. Daarna maken we een mooie aquarel. Zo kun je ontdekken of deze techniek bij jou past.

Datum najaar volgt nog 10.30-15.30, 75,-

Inclusief gebruik materiaal en na afloop ontvang je de online aquarel cursus (t.w.v. 25,-) zodat je thuis nog verder kunt oefenen.

 

leren schilderen met olieverf op waterbasis merk cobra in amersfoort, leusden, barneveld, nijkerk, apeldoorn, hilversum almereINTRODUCTIE OLIEVERF OP WATERBASIS

Je maakt kennis met de nat in nat techniek, zodat je in 1 workshop een mooi schilderijtje kunt maken. In het eerste uur maken we met elkaar kennis en leg ik wat theorie uit over dit materiaal en maken een klein proefschilderijtje. Daarna maken we op het canvas board een schilderij naar eigen voorbeeld.

Zondag 5 maart 10.30-16.30 /80,- 

Inclusief het gebruik van verf een klein oefen canvasboard en een canvasboard  van 30x40cm

In het atelier kun je een startset aanschaffen met 12 kleuren van 20ml zodat je zelf thuis verder kunt schilderen