✓ Geschilderd met passie en gevoel✓ Elk schilderij een eigen verhaal✓ Veilig en eenvoudig betalen met iDEAL

Schildercursus / Tekencursus Amersfoort

Schilderworkshops / Tekenworkshops Amersfoort

Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende korte schildercursussen met acrylverf die ik geef. Zoals een korte schilderworkshop schildertechnieken, korte cursus kleuren mengen, cursus schilderen met acrylverf voor beginners en gevorderden en de cursus portret schilderen in Amersfoort. Tevens is de locatie goed bereikbaar vanuit Leusden, Hoevelaken, Baarn, Barneveld, Harderwijk, Bunschoten, Utrecht, Bilthoven, Den Dolder, Achterveld, Hilversum, Ermelo, Achterveld, Ermelo, Amsterdam, Den Haag, Almere, Zwolle. 

Mijn korte schildercursussen en creatieve workshops op mijn ruime zolderatelier zijn kleinschalig, gezellig en leerzaam.   Persoonlijke begeleiding staat voorop, zodat ieder op zijn eigen niveau verder kan groeien. Daardoor zijn mijn schildercursussen in Amersfoort door zowel beginners als gevorderden te volgen.

Locatie: Planciusstraat 29, Amersfoort.

De cursussen bestaan uit 4 lessen (€90,-) of 6 lessen (€135,-); je schrijft je per cursusblok in. De prijs is inclusief het gebruik van materialen zoals papier, acrylverf, houtskool, pastel en pencelen. Het doek waarop je wilt schilderen neem je zelf mee en eventuele voorbeelden die je wilt naschilderen.

Elke cursusgroep, bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 personen, daarom is het raadzaam om u tijdig op te geven.

Sommige cursusdata hebben een hoofdthema, maar het is ook altijd mogelijk om tijdens deze lessen aan eigen werk te schilderen! Kijk verder op deze pagina voor uitgebreide info per cursus.

 

Hoe geef ik me op voor een Tekencursus of Schildercursus / creatieve workshop?

Stuur me een mailtje met je naam, woonplaats, telefoonnummer. Geef daarnaast aan voor welke cursus / workshop en startdatum je je opgeeft. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk via de mail een bevestiging van je definitieve opgave. Wil je even overleggen? Bel me gerust 0612381141 of stuur een mail.

Je ontvangt met de bevestiging van inschrijving het betaalverzoek voor de cursus. Na het overmaken van het cursusgeld is de deelname pas definitief. Tot 3 weken voor aanvang van de cursus is het mogelijk om kosteloos te annuleren.  Daarna wordt de helft van het cursusgeld in rekening gebracht.

Geef je nu op via de mail: klik hier 

 

Mijn galerij van testimonials

Ria

Paar jaar terug eindelijk de stap genomen om op schilderles te gaan, had ik jaren eerder moeten doen natuurlijk. Elke keer weer is een nieuwe ontdekking van wat je allemaal kunt doen met verschillende materialen zoals b.v. acryl, krijt, houtskool, en technieken (sommige nooit gezien) Lida helpt je daar enthousiast bij maar laat je ook heel vrij. Als je na een les naar huis gaat ben ik helemaal ontspannen heerlijk is dat.

Gudy

Na een aantal workshops gevolgd te hebben bij Lida heb ik mij ook weer opgegeven voor een workshop in het najaar 2020. In de afgelopen workshops heb ik met plezier aan mijn schilderijen gewerkt en veel geleerd. In een ruim en licht atelier geeft Lida met veel aandacht voor iedereen de juiste tips en adviezen. Alle materialen zijn aanwezig waardoor je ook uitgedaagd wordt om eens een andere techniek te proberen. Steeds zie ik weer vooruitgang in mijn werk en stimuleert mij ook om thuis eens de kwast te pakken!
Ik kijk er naar uit om in het najaar weer te starten.

Desiree

Van Lida heb ik mijn eerste schilderlessen gehad. Ze creëert een ontspannen sfeer en stelt mensen van nature op hun gemak. Ze deelt nuttige informatie en geeft inspirerende tips. Ze herkent je kwaliteiten en knelpunten. Ze weet altijd iets positiefs over je of over je werk te benoemen, ook wanneer je zelf nog niet zo tevreden bent en je als beginner je eigen kwaliteiten nog niet kent. Hierdoor ga je er anders naar kijken; dit geeft nieuwe inzichten en zelfvertrouwen. Lida is kundig, enthousiast, flexibel, oplossingsgericht en bij de groep betrokken. Ze beschikt over goede coachende vaardigheden. Ik vind haar een heerlijke persoonlijkheid om les van te krijgen!

Henny

Al enige jaren volg ik de inspirerende schilder cursus door Lida Meines.
Mijn schildertechniek heeft zich snel ontwikkeld en ik geniet nog steeds van alle uitdagingen die het pallet van mogelijkheden met schilderen heeft. Door mijn interesse voor verschillende schilderstijlen heb ik veel steun gehad van de adviezen. Ik vind het vooral leerzaam dat je de technieken belicht aan de hand van voorbeelden, zoals schaduwwerking, lichtinval en de opzet van een schilderij. Volop persoonlijke aandacht, adviezen van verschillende mogelijkheden met aanpak voorbeelden

Peter

Naast de hartelijke ontvangst, koffie en koek opent Lida je ogen. Ze laat je dingen zien, welke je eerst niet zag.
Lida heeft kijk op kleur, vorm en samenhang van je schilderkunsten. Geeft positieve opbouwende kritiek. En als het helemaal niet meer gaat, weet ze met een paar schilderstreken er weer een volwaardig schilderij van te maken. En naast dit alles is het ook nog eens een beren gezellig samen bezig zijn.

Annemarie

Sinds een jaar of vijf volg ik met enige regelmaat een schildercursus bij Lida Meines. Het fijne van schilderen bij haar vind ik dat je niet gebonden bent aan een vooraf vastgesteld programma. Soms geeft ze aan een schilderblok wel een thema mee, maar je kunt ook altijd zelf kiezen wat je wilt maken. Je krijgt vervolgens goede tips bij de knelpunten die je tegenkomt. Voor mij een heel plezierige manier van werken. 

Toen in Coronatijd de lessen moesten stoppen, is Lida gaan zoeken naar alternatieven om toch contact te houden met de cursisten. Zo maakte ze (youtube)filmpjes over bepaalde schildertechnieken, gaf ze voor wie dat wilde schilderopdrachten voor thuis, en konden we via de app ondersteuning krijgen als je bij het schilderen thuis vastliep. Ook organiseerde ze een schilderwedstrijd. Het is tekenend voor haar enthousiasme dat ze steeds weer iets nieuws probeert en ontwikkelt en dit ook met haar cursisten deelt. Heel inspirerend! 

Daarbij nog een fijn, licht atelier (én goede catering), waar alle materialen voorhanden zijn, en iedereen in een ontspannen sfeer voldoende aandacht krijgt, van iemand die duidelijk plezier heeft in wat ze doet.
Kortom, als je van schilderen houdt, is dit zeker een plek om steeds weer naar terug te komen. 

Paulien

Vorig jaar heb ik een mooi schilderij met hierop een hertje van Lida Meines gekocht.
De sfeer en kleuren spraken me erg aan en pasten super goed in ons interieur.
Het is een echte eye catcher in de woonkamer.

Rina

Afgelopen zaterdag een leuke workshop schilderen gevolgd bij Lida Meines. Geleerd om in verschillende lagen te schilderen waardoor je mooie effecten krijgt! Verder was het een fijne sfeer en veel geleerd van Lida! Een aanrader! schilderij naar een landschapsschilderij van Mondriaan.

Cursus schilderen en Tekenen in Amersfoort 

Sommige cursusdata hebben een hoofd thema; echter het is altijd mogelijk om in deze cursussen ook je eigen gang te gaan en niet aan het programma deel te nemen. 

Een aangeboden cursusblok bestaat uit 4 lessen of 6 Lessen. Gebruik van materialen zoals papier en acrylverf en pencelen is bij de prijs inbegrepen. Exclusief een doek; Deze kun je zelf meenemen of in de les kopen. Voor sommige cursussen geldt een kleine opslag ivm de materiaalkosten.Geef je nu op voor de maandelijkse NIEUWSBRIEF en krijg als eerste info over de verdere  jaarplanning en de laatste Youtube instructiefilmpjes met schilder tips en trucs. Mail je naam met als onderwerp nieuwsbrief als onderwerp nieuwsbrief; dan ontvang je deze in de mail: klik hier

Creatieve WORKSHOPS schilderen in Amersfoort

 uitgebreide info onderaan deze pagina: 

 • EEN (HUIS)DIER TEKENEN MET HOUTSKOOL EN KRIJT:  Zaterdag 2 juli 10.30-14.30 10.30-14.30 / 35,-
 • EEN VOGEL SCHILDERIJ MAKEN: Zondag 3 juli 10.30-14.30 uur/ 50,-   
 • INTRODUCTIE AQUARELLEREN: Zaterdag 9 juli 10.30-15.30 /60,-
 • INTRODUCTIE OLIEVERF OP WATERBASIS:  Zondag 10 juli 10.30-16.30 / 80,-
 • PORTRET MAKEN: Zaterdag 6 augustus 10.30-16.30 / 80,- 
 • KLEUREN MENGEN:  Zondag 7 augustus 10.30-16.30 / 80,- 
 • INTRODUCTIE OLIEVERF OP WATERBASIS:  Zaterdag 13 augustus  10.30-16.30 / 80,-
 • EEN (HUIS)DIER TEKENEN MET HOUTSKOOL EN KRIJT: Zondag 14 augustus van 10.30-14.30 / 35,-
 • EEN VOGEL SCHILDERIJ MAKEN: Zondag 21 augustus 10.30-14.30 uur/ 50,-   

Schildercursus voor beginners en gevorderden in Amersfoort

Tijdens deze cursus schilderen in Amersfoort geef ik tips en aanwijzingen om een mooi schilderij te maken. Doordat de groepjes klein zijn, maximaal 8 deelnemers, krijgt ieder persoonlijk de aandacht die nodig is in de cursus. U kunt eventueel aangeven waarin u verder in zou willen groeien en welke aandachtspunten u in de begeleiding zou willen zien. Begeleiding op maat! 

Een aangeboden cursusblok bestaat uit 4 lessen (€90,-) of 6 Lessen (€135,-) 

De prijs is inclusief gebruik van materialen zoals verf/ pencelen/ tekenmaterialen en papier (uitgezonderd het doek; deze dient u zelf mee te nemen. Sommige cursusdata hebben een hoofdthema, maar het is ook altijd mogelijk om tijdens deze lessen aan eigen werk te schilderen!

Geef je op voor de nieuwsbrief door je naam te mailen met als onderwerp nieuwsbrief; dan ontvang je als eerste de nieuwe data voor nieuwe cursussen en mogelijkheid tot inschrijving)  klik hier 

NIEUW: SCHILDEREN met OLIEVERF op WATERBASIS en de cursus AQUARELLEREN en losse WORKSHOPS

Donderdag: 

 • 10.00-13.00: 2, 9, 16, 23 juni SCHILDEREN BEGINNERS en GEVORDERDEN 90,-
 • 10.00-13.00: 4, 11, 18, 25 aug CURSUS kennismaken met AQUARELLEREN 90,-
 • 10.00-13.00: 1, 8, 15, 22 sept SCHILDEREN VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN 90,-
 • 10.00-13.00: 6, 13, 20 okt & 3, 10, 17 nov SCHILDERTECHNIEKEN 135,-
 • Geef je op voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe cursusdata.

Vrijdag:

 • 10.00-13.00: 3, 10, 17, 24 juni SCHILDERCURSUS voor BEGINNERS en GEVORDERDEN 90,-
 • 10.00-13.00: 5, 12, 19, 26 aug cursus SCHILDEREN BEGINNERS en GEVORDERDEN 90,-
 • 10.00-13.00: 2, 9, 16, 23 sept KLEUREN MENGEN 90,-
 • 14.00-17.00: 2, 9, 16, 23 sept schilderlessen voor BEGINNERS EN GEVORDERDEN 90,-
 • 10.00-13.00; 7, 14, 21 okt & 4, 11,18 nov GEMENGDE TECHNIEK VERF EN KRIJT 135,-
 • 14.00-17.00: 7, 14, 21 okt & 4, 11,18 nov SCHILDEREN VOOR BEGINNERS, 135,-
 • Geef je op voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe cursusdata

Zaterdag:

 • 10.00-13.00: 4, 11, 18, 25 juni SCHILDEREN voor BEGINNERS en GEVORDERDEN 90,-
 • 14.00-17.00: 4, 11, 18, 25 juni Cursus PORTRET  Schilderen90,-
 • Losse workshops in juli en augustus
 • 10.00-13.00: 3, 10,17, 24: sept SCHILDEREN BEGINNERS en GEVORDERDEN 90,-
 • 14.00-17.00: 3, 10, 17, 24 sept OLIEVERF OP WATERBASIS 90,- + materiaal
 • 10.00-13.00: 8, 15, 22 okt & 5, 12, 19 nov SCHILDEREN BEGINNERS en GEVORDERDEN 135,-
 • 14.00-17.00: 8, 15, 22 okt & 5, 12, 19 nov PORTRET met OLIEVERF OP WATERBASIS 135,- + materiaal
 • Geef je op voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste nieuwe cursusdata.

Geef je nu op voor een cursus via de mail onder vermelding van naam telefoonnummer en woonplaats en startdatum cursus: klik hier

Workshop kleuren mengen in Amersfoort 

De juiste kleuren kunnen mengen is de basis van een mooi schilderij maken. Maar hoe moet je nou mengen om de juiste kleurnuances te krijgen die je voor ogen hebt. In deze dagworkshop leer ik je de basisbeginselen van het kleuren mengen en de kleurwerking. Zo leer je hoe je mooie kleuren kunt mengen en deze ook makkelijk weer opnieuw kunt mengen. Tevens leg ik je uit hoe een kleurenboekje werkt.

 • De workshop is inclusief mijn zelf ontworpen kleurenboekje in het handzame a5 formaat, zodat je deze makkelijk kunt meenemen.
 • Zondag 7 augustus 10.30-16.30 / 80,-  
 • Inclusief gebruik van tekenmaterialen en verf en de online cursus met bijbehorende kleurenboekje t.w.v 25,-.
 • Geef je nu op via de mail: klik hier

 

hoe meng je mooie kleuren

Cursus kleuren mengen in Amersfoort

 • Vrijdag 10.00-13.00: 2, 9, , 10, 16, 23 sept , 90,- (inclusief gebruik van tekenmaterialen en verf)
 •  Geef je nu op via de mail: klik hier
portret schilderij in opdracht maken

Dagworkshop Portretschilderen met Acrylverf in Amersfoort

 • Zaterdag 6 augustus  10.30-16.30 / 80,-  Losse workshop PORTRET MAKEN: Op deze dag leer ik je hoe je een portret opzet en waar je op moet letten, tijdens het maken van een portret.  We werken naar een foto
 • Geef je nu op via de mail: klik hier

Cursus Portretten schilderen of tekenen in Amersfoort (In iedere cursus is ook vrij schilderen toegestaan)

Deze cursus is bedoeld voor mensen die al enige ervaring met schilderen hebben en graag eens een portret willen schilderen.

In de lessen geef ik praktische tips om een portret te schilderen. Tips over de opzet, kleurgebruik en compositie. Het is de bedoeling je op de 1e dag de foto meeneemt van diegene die je wilt portretteren en het doek waarop je wilt schilderen.

(Neem behalve de foto die je wilt schilderen, ook meerdere afbeeldingen mee van de persoon die je wilt portretteren).

Het is ook mogelijk om tijdens deze lessen aan ander werk te schilderen.

 • Zaterdag 14.00-17.00: 4, 11, 18, 25 juni /90,-

Klik hier om mijn filmpje van een ontwikkeling van een portret te kijken

Geef je nu op via de mail: klik hier

Cursus schilder-technieken in Amersfoort 

(In iedere cursus is ook vrij schilderen toegestaan) 
 

Tijdens deze schildercursus in Amersfoort, leer je verschillende technieken die je met acrylverf kunt toepassen. Voor zowel beginnend als gevorderde schilders is het een leerzame cursus omdat we experimenteren met de verschillende mogelijkheden van de acrylverf zelf en in combinatie met andere materialen. Daardoor ontstaan verrassende effecten.

 • Donderdag 10.00-13.00: 6, 13, 20 okt & 3, 10, 17  november 135,-
 • Les 1: experimenteren met verschillende penseelhanteringen en schildermaterialen zoals penselen/paletmessen en dergelijke en met het mengen van kleuren.
 • Les 2: De aandacht is gericht op verschillende materialen die je aan de verf kunt toevoegen, zoals pasta’s en zand en richten we ons op het maken van structuren.
 • Les 3 en 4 (5 en 6): Je maakt in deze lessen een eindwerk, waarin je de technieken gebruikt die je het leukste vindt.
 •  Geef je nu op via de mail: klik hier

 

online basis cursus aquarel

Online cursus aquarelleren nu €25,-

(Let op: dit betreft een online cursus) 
 

Altijd al eens een mooie aquarel willen maken? Maar weet je niet hoe je moet beginnen?

De online basis cursus Aquarel bestaat uit meerdere lessen, waarin de basis van deze techniek en materiaal wordt uitgelegd en je samen met mij mooie aquarellen kunt maken. Zo leer ik je hoe je een aquarel opzet en leg ik je uit hoe je de maskeer-vloeistof kunt gebruiken. DOE JE MEE? 

Koop nu in de webshop: klik hier

LET OP: Kijk ook in het aanbod van workshops en cursussen.

 

Leuke workshop dieren tekenen met houtskool en krijt in Amersfoort 

In deze workshop gaan we samen een dier tekenen met houtskool en krijt. In deze cursus leer je een dier tekenen met houtskool en krijt. Omdat dit materiaal grover en makkelijk is om mee te tekenen, heb je al snel een mooi resultaat. Door met de techniek van houtskool en krijt te werken leer je meteen ook beter kijken naar licht en donker en schaduwpartijen. Dit is een mooie basis voor je verdere tekeningen en schilderijen.

 • Zaterdag 2 juli 10.30-14.30/35,- of zondag 14 augustus 10.30-14.30 /35,-  
 • Inclusief gebruik materiaal zoals papier, houtskool en krijt

 Geef je nu op via de mail: klik hier

cursus tekenen met houtskool en krijt
workshop olieverf op waterbasis

Workshop Schilderen met olieverf op waterbasis

INTRODUCTIE OLIEVERF OP WATERBASIS:  In deze workshop leer je hoe je met olieverf nat in nat kunt werken en zo een mooi resultaat kunt neerzetten. 
In het eerste uur maken we met elkaar kennis en leg ik wat theorie uit over dit materiaal en maken een klein proefschilderijtje. Daarna maken we op het canvasboard een schilderij naar eigen voorbeeld.

 •  Zondag 10 juli of zaterdag 13 augustus 10.30-16.30 / 80,- Inclusief het gebruik van verf en een canvas board van 30x40cm. Er is koffie, thee en lekkers aanwezig.
 • Voor 30,- , ontvang je een eigen startset cobra olieverf met twaalf kleuren (20ml) en een flesje medium, zodat u thuis ook makkelijk verder kunt schilderen (winkelwaarde €40,-). 
 • Maximaal 8 deelnemers
 • Klik om het filmpje te bekijken.
 •  DOE JE MEE? Geef je nu op via de mail door je naam adres en telefoonnummer door te geven: klik hier 

Cursus schilderen met Olieverf op waterbasis

In deze cursus leer je Alla Prima werken: dat betekent dat je nat in nat werkt. Omdat de verf heel langzaam droogt, kun je lang in de verf rommelen en mooie overgangen maken. Daardoor werkt deze techniek heel anders dan de sneldrogende acrylverf.
 • 14.00-17.00: 3, 10, 17, 24 september 90,-
 • 14.00-17.00: 8, 15, 22 okt & 5, 12, 19 nov PORTRET met OLIEVERF OP WATERBASIS 135,- + materiaal
 • Voor deze cursus neem je zelf je cobraverf mee en pencelen. De startset met 12 basiskleuren en een flesje medium is te koop in het atelier voor 30,- (prijs juli 2022).
 • Het is deze cursus alleen toegestaan om met olieverf op waterbasis te werken.
 • Let op: de droogtijd is ongeveer 3 weken van deze verf, tijdens het vervoer is een platte doos handig waar je doek in past.
 • Je kunt in elke les een nieuw schilderijtje maken als je je beperkt tot kleinere formaten (max 30x40cm).
 • Geef je nu op via de mail: klik hier
workshop maak je eigen vogel schilderij amersfoort

VOGELSCHILDERIJ

In deze korte workshop leer ik je hoe je een afbeelding van een vogel  kunt vergroten naar het formaat 40×40 cm.

Zo neem je een leuk schilderij mee naar huis die je op kunt hangen.

Zondag 3 juli of zondag 21 aug

10.30-14.30 uur/ 50,- inclusief gebruik van tekenmaterialen en verf en een canvas board van 40x40cm.

Geef je nu op via de mail: klik hier

welke kleuren zijn warm en welke zijn koel

KLEUREN MENGEN:

Workshop kleuren mengen in Amersfoort

In deze nuttige dagworkshop leer ik je alles over het kleuren mengen en de kleurwerking. Zo leer je hoe je mooie kleuren kunt maken en deze makkelijk weer opnieuw kunt mengen. Ook laat ik je zien hoe je het handige kleurenboekje maakt, die ik speciaal voor mijn cursisten heb ontwikkeld.

Zondag 7 augustus 10.30-16.30 / 80,-  inclusief een eigen kleurenboekje, gebruik van verf, tekenmaterialen en toegang tot de online lesfilmpjes.

Geef je nu op via de mail: klik hier

workshop portret maken

PORTRET MAKEN:

In deze dagworkshop leer ik je hoe je een portret opzet in houtskool en acrylverf en waar je op moet letten, tijdens het maken van een portret.  We werken naar een foto. De prijs is inclusief gebruik van tekenmaterialen en verf.

Zaterdag 6 augustus 10.30-16.30/ 80,-

Geef je nu op via de mail: klik hier

 

HOE GEEF IK ME OP?

Wil je je opgeven voor een losse workshop stuur dan een mail met je naam, adres en telefoonnummer en voor welke workshop je je op wilt geven. Je ontvangt van mij de factuur per mail. Inschrijving is definitief na betaling. Gaat de cursus niet door i.v.m omstandigheden van mijn kant of corona niet door, dan ontvangt u volledige restitutie.

Zelf kunt u tot 3 weken voor aanvang de cursus kosteloos annuleren.

Door het maximale aantal van 8 deelnemers, ben je verzekerd van persoonlijke aandacht.

De workshops zijn inclusief het gebruik van koffie, the en wat lekkers. De lunch neemt u zelf mee. In de pauze is ook gelegenheid om lunch te halen in het nabije winkelcentrum.

Geef je nu op via de mail: klik hier

cursus je huis-dier tekenen in Amersfoort

EEN DIER MET HOUTSKOOL EN KRIJT:

In deze workshop leer je een dier tekenen met houtskool en krijt. Omdat dit materiaal grover en makkelijk is om mee te tekenen, heb je al snel een mooi resultaat. 

Zaterdag 2 juli 10.30-14.30 of Zondag 14 augustus 10.30-14.30  / 35,- Inclusief gebruik materiaal zoals papier, houtskool en krijt.

DOE JE MEE? 

Geef je nu op via de mail: klik hier

een koe schilderen met aquarelverf

WORKSHOP AQUARELLEREN

Een leuke workshop om kennis te maken met aquarelleren. We beginnen met kleine oefeningen en het opspannen van papier. Daarna maken we een mooie aquarel. Zo kun je ontdekken of deze techniek bij jou past.

Zaterdag 9 juli 10.30-15.30, 60,- Inclusief gebruik tekenmaterialen, aquarelpapier en aquarelverf en de online aquarel cursus (t.w.v. 25,-)  zodat je thuis nog verder kunt oefenen.

DOE JE MEE? 

Geef je nu op via de mail: klik hier

Cart
 • No products in the cart.